Requiem dla Muu AdBustera (Gwiazdy internetu)

Requiem dla Muu
Requiem dla Muu

Sposób przygotowania:

  • Cebulę kroimy w krążki.
  • Z mąki i bułki tartej przygotowujemy panierkę.
  • Każdy krążek cebuli moczymy w jajku i obtaczamy panierką.
  • Krążki smażymy na głębokim tłuszczu.
  • Smażymy na złoty kolor.
  • Usmażone krążki odsączamy na papierowych ręcznikach.
  • Natkę pietruszki, gałązkę rozmarynu i dwie garści bułki tartej wrzucamy do misy robota kuchennego.
  • Szatkujemy na wysokich obrotach, aż składniki zaczną przypominać mech.
  • Ze śmietany i chrzanu przygotowujemy sos.
  • Parmezan ścieramy.
  • Starty ser rozsypujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C, aż nabierze ciemnozłotego koloru.
  • Steki posypujemy mielonym pieprzem, który wklepujemy w mięso.
  • Na patelni ceramicznej rozgrzewamy niewielką ilość oleju ryżowego.
  • Na rozgrzany olej rzucamy steki i przykrywamy.
  • Steki smażymy na jednej stronie przez 4 minuty.
  • Przerzucamy na drugą stronę i smażymy przez 3 minuty.
  • Usmażone mięso pozostawiamy, aby „odpoczęło”
  • Steki solimy niewielką ilością soli morskiej.
  • Mięso podajemy z jadalnym mchem, parmezanem i sosem śmietanowo-chrzanowym.
podziel się:

Pozostałe wiadomości