Requiem dla Muu AdBustera (Gwiazdy internetu)

Requiem dla Muu
Requiem dla Muu

Sposób przygotowania:

  • Cebulę kroimy w krążki.
    • Z mąki i bułki tartej przygotowujemy panierkę.
      • Każdy krążek cebuli moczymy w jajku i obtaczamy panierką.
        • Krążki smażymy na głębokim tłuszczu.
          • Smażymy na złoty kolor.
            • Usmażone krążki odsączamy na papierowych ręcznikach.
              • Natkę pietruszki, gałązkę rozmarynu i dwie garści bułki tartej wrzucamy do misy robota kuchennego.
                • Szatkujemy na wysokich obrotach, aż składniki zaczną przypominać mech.
                  • Ze śmietany i chrzanu przygotowujemy sos.
                    • Parmezan ścieramy.
                      • Starty ser rozsypujemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
                        • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C, aż nabierze ciemnozłotego koloru.
                          • Steki posypujemy mielonym pieprzem, który wklepujemy w mięso.
                            • Na patelni ceramicznej rozgrzewamy niewielką ilość oleju ryżowego.
                              • Na rozgrzany olej rzucamy steki i przykrywamy.
                                • Steki smażymy na jednej stronie przez 4 minuty.
                                  • Przerzucamy na drugą stronę i smażymy przez 3 minuty.
                                    • Usmażone mięso pozostawiamy, aby „odpoczęło”
                                      • Steki solimy niewielką ilością soli morskiej.
                                        • Mięso podajemy z jadalnym mchem, parmezanem i sosem śmietanowo-chrzanowym.
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości