Pyrowe prosię Katarzyny Kosiarskiej (Kielce)

Pyrowe prosię
Pyrowe prosię

Sposób przygotowania:

  • Do miski wlewamy szklankę wody.
  • Dodajemy musztardę, kostkę rosołowa i jedną łyżkę oleju.
  • Dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy.
  • Do powstałej marynaty wkładamy pokrojone na pół polędwiczki.
  • Mięso w marynacie wkładamy do lodówki na półtorej godziny.
  • Zamarynowane polędwiczki wkładamy do rękawa do pieczenia i zalewamy marynatą
  • Dodajemy pokrojony czosnek i cebule.
  • Polędwiczki pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około półtorej godziny.

Ziemniaki

  • Ziemniaki myjemy.
  • Mąkę mieszamy z solą.
  • Wilgotne ziemniaki obtaczamy w mące.
  • Ziemniaki pieczemy w temperaturze 200°C przez jedną godzinę.
podziel się:

Pozostałe wiadomości