Ptasie seppuku Macieja Głosa (Wrocław)

Ptasie seppuku
Ptasie seppuku

Kurczak - Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka przekrawamy na pół i delikatnie rozbijamy.
  • Na mięsie układamy drobno pokrojony ser pleśniowy oraz pokrojony w słupki plaster marchwi.
  • Mięso zwijamy w rulon i owijamy szynką parmeńską.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy oliwą.
  • Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 220 przez około 50 minut.
  • Pod koniec pieczenia odkrywamy, aby szynka się przyrumieniła.

Sałatka - Sposób przygotowania:

  • Rukolę, pomidorki i mango myjemy.
  • Rukolę osuszamy i wkładamy do miski
  • Ocet balsamiczny mieszamy z oliwą i cytryną
  • Częścią powstałego dressingiem polewamy rukolę.
  • Mieszamy.
  • Dodajemy pokrojone na pół pomidory.
  • Mango i fetę kroimy w kostkę.
  • Cebulę kroimy w pióra.
  • Wszystkie składniki dodajemy do miski.
  • Dodajemy pozostałą część dressingu.
  • Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim sałatkę.
podziel się:

Pozostałe wiadomości