Ptasie seppuku Macieja Głosa (Wrocław)

Ptasie seppuku
Ptasie seppuku

Kurczak - Sposób przygotowania:

  • Piersi z kurczaka przekrawamy na pół i delikatnie rozbijamy.
    • Na mięsie układamy drobno pokrojony ser pleśniowy oraz pokrojony w słupki plaster marchwi.
      • Mięso zwijamy w rulon i owijamy szynką parmeńską.
        • Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy oliwą.
          • Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 220 przez około 50 minut.
            • Pod koniec pieczenia odkrywamy, aby szynka się przyrumieniła.

              Sałatka - Sposób przygotowania:

              • Rukolę, pomidorki i mango myjemy.
                • Rukolę osuszamy i wkładamy do miski
                  • Ocet balsamiczny mieszamy z oliwą i cytryną
                    • Częścią powstałego dressingiem polewamy rukolę.
                      • Mieszamy.
                        • Dodajemy pokrojone na pół pomidory.
                          • Mango i fetę kroimy w kostkę.
                            • Cebulę kroimy w pióra.
                              • Wszystkie składniki dodajemy do miski.
                                • Dodajemy pozostałą część dressingu.
                                  • Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim sałatkę.
                                    podziel się:

                                    Pozostałe wiadomości