Kurczak - Sposób przygotowania:
- Piersi z kurczaka przekrawamy na pół i delikatnie rozbijamy.
- Na mięsie układamy drobno pokrojony ser pleśniowy oraz pokrojony w słupki plaster marchwi.
- Mięso zwijamy w rulon i owijamy szynką parmeńską.
- Układamy w naczyniu żaroodpornym i skrapiamy oliwą.
- Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 220 przez około 50 minut.
- Pod koniec pieczenia odkrywamy, aby szynka się przyrumieniła.
Sałatka - Sposób przygotowania:
- Rukolę, pomidorki i mango myjemy.
- Rukolę osuszamy i wkładamy do miski
- Ocet balsamiczny mieszamy z oliwą i cytryną
- Częścią powstałego dressingiem polewamy rukolę.
- Mieszamy.
- Dodajemy pokrojone na pół pomidory.
- Mango i fetę kroimy w kostkę.
- Cebulę kroimy w pióra.
- Wszystkie składniki dodajemy do miski.
- Dodajemy pozostałą część dressingu.
- Słonecznik prażymy na suchej patelni i posypujemy nim sałatkę.
podziel się: