PRZYSTAWKA Przyczajona krewetka we mgle podana z murmiłkowym proziakiemSkładniki:• 600 ml wody źródlanej• 200 ml mleczka kokosowego• 1/2 kg krewetek tygrysich• 1/4 kg mix owoców morza dla wzbogacenia smaku i aromatu• szczypta pieprzu cayenne• 1 łyżeczka (mała) kurkumy• 2 łyżki uniwersalnej przyprawy • 4 ząbki czosnkuSposób przygotowania:Do gotującej wody wrzucamy owoce morza, dodajemy łyżeczkę kurkumy, szczyptę pieprzu cayenne, dwie łyżki uniwersalnej przyprawy. Całość gotujemy około 20 minut. Następnie wywar przecedzamy. Czysty wywar przelewamy do garnka i podgrzewamy do około 90°C. Dodajemy czosnek i obrane krewetki. Po około 10 minutach wyłączamy i dodajemy 200 ml mleka kokosowego. Wszystko mieszamy i przelewamy do miseczek. Murmiłkowy proziakSkładniki:• 1/4 kg mąki• 1/2 kostki drożdży• 200 ml wody źródlanej• 1 łyżka stołowa soli• 1 łyżka stołowa oliwy z oliwek tłoczonej na zimno• szczypta cukru• 100 g sera żółtegoSposób przygotowania:Składniki sypkie mieszamy ze sobą. W podgrzanej do około 60°C wodzie rozpuszczamy drożdże i oliwę. Mieszamy wszystko razem i odstawiamy na około 30 minut przykryte ściereczką. Następnie formujemy ciasto tak jak na pizzę i posypujemy startym serem. Ciasto wkładamy do rozgrzanego piekarnika na około 10 minut. Proziak podajemy w postaci trójkątów pokrojonych tak jak pizza.DANIE GŁÓWNEGołąbki à la Paris Składniki:• 4 gołębie• 20 dag masła• natka pietruszki• 30 dag boczku• 10 dag sera żółtego• 4 jajka• 2 ząbki czosnku• 8 ziemniaków • zielona sałata• sól i pieprz do smakuSposób wykonania:Sprawione gołębie myjemy, nacieramy przyprawami i odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę. Następnie podgotowujemy 25 min. Czosnek z masłem i posiekaną natką mieszamy z jajkami. Powstałą masą napełniamy wnętrza tuszek i związujemy nogi. Gołębia obkładamy cienkimi plastrami boczku, obwiązujemy nitką, polewamy tłuszczem i pieczemy, od czasu do czasu polewając wytworzonym podczas pieczenia sosem. Upieczone gołębie układamy w żaroodpornym półmisku, polewamy sosem, posypujemy startym serem i zapiekamy na grillu. Podajemy z zieloną sałatą oraz z dwoma grillowanymi ziemniakami na jedną porcję.DESERMalinowy MelonSkładniki:• 4 duże melony• 2 limonki• owoce: 4 pomarańcze, koszyczek borówki amerykańskiej, koszyczek malin• 150 ml likieru pomarańczowegoSposób przygotowania:Melona przecinamy na pół, wycinając ozdobny wzorek. Wydrążony miąższ kroimy w kostkę. Z czterech pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy likier i sok z limonki. Owoce i sok mieszamy i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Po dwóch godzinach przekładamy do