„Prosto z buduaru” Dave Nilaya

Prosto z buduaru
Prosto z buduaru

Sposób przygotowania:

  • W misce mieszamy żółtka i cukier na kremową masę, dodajemy serek mascarpone i nadal mieszamy.
  • Gdy masa będzie jednolita , odstawiamy ją do lodówki . W międzyczasie przygotowujemy 0,5l kawy.
  • Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę , następnie łączymy z masą z mascarpone.
  • Przelewamy kawę do naczynia, dodajemy rum i nasączamy biszkopty. Następnie odsączamy biszkopty i układamy w prostokątnej blaszce.
  • Na pierwszą warstwę biszkoptów wykładamy równo wcześniej przygotowany krem i przykrywamy kolejną warstwą biszkoptów, powtarzamy 3 razy.
  • Następnie posypujemy górę deseru kakao i wkładamy do lodówki na 2h.
  • Najlepiej smakuje na drugi dzień.
podziel się:

Pozostałe wiadomości