„Projekt marzeń” Wojciecha Kozaka (Mazury)

Projekt marzeń
Projekt marzeń

Sposób przygotowania:

  • Tuńczyka czyścimy z większych błon i kroimy w małą kostkę.
  • Obrany imbir, ogórek wraz z kolendrą i dymką kroimy w drobną kostkę.
  • Awokado kroimy na pół, wyjmujemy pestkę i za pomocą łyżki wycinamy ze środka miąższ, który następnie lekko siekamy doprawiając na koniec do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
  • Z sosu ostrygowego, rybnego, sojowego, oliwy i soku z limonki przygotowujemy sos, którym doprawimy potrawę.
  • Tuńczyka mieszamy z warzywami i sosem, który dozujemy do smaku.
  • Tatar układamy na dnie metalowej foremki na górę kładziemy pastę z awokado.
  • Całość podwędzamy dymem wędzarniczym pod szklana kopułą.
podziel się:

Pozostałe wiadomości