Powrót Kamikadze Pawła Stasiaka (Ikony lat 80-tych)

Powrót Kamikadze
Powrót Kamikadze

Sposób przygotowania:

  • Ryż gotujemy zgodnie z informacją na opakowaniu.
  • Mięso z indyka mielimy.
  • Ostudzony ryż mieszamy ze zmielonym mięsem.
  • W garnku gotujemy wodę.
  • Do zagotowanej wody wkładamy kapustę.
  • Po ugotowaniu stopniowo odcinamy zewnętrzne liście kapusty i odkładamy do ostygnięcia.
  • Cebulę smażymy na maśle klarowanym.
  • Usmażoną cebulę dodajemy do mięsa z ryżem.
  • Doprawiamy pieprzem, kminkiem, czarnuszką, oregano i chilli.
  • Wbijamy surowe jajka i dokładnie mieszamy.
  • Na sparzonych liściach kapusty układamy nadzienie i zawijamy gołąbki.
  • Na dnie garnka układamy kilka liści kapusty, a następnie układamy gołąbki.
  • Zalewamy bulionem warzywnym, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i kminek.
  • Gotujemy około 1 godziny.
podziel się:

Pozostałe wiadomości