Powrót do klasyki Piotra Chabzdy (Poznań)

Powrót do klasyki
Powrót do klasyki
Deser

Powrót do klasyki

Sposób przygotowania:

  1. - Do miski wsypujemy przesianą przez sito mąkę oraz kakao oraz sól i mieszamy.
  2. - Czekoladę kroimy w kosteczkę i odstawiamy na bok.
  3. - W garnku roztapiamy masło. Stopniowo dodajemy cukier.
  4. - Cały czas mieszamy aby uniknąć przypalenia.
  5. - Kiedy mieszanka zacznie się gotować zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy czekoladę. Mieszany cały czas, aby uzyskać jednolitą masę, którą następnie studzimy
  6. - Do masy dodajemy dodać i olejek waniliowy oraz przygotowaną wcześniej mąkę i dokładnie mieszamy.
  7. - Przekładamy ciasto do foremek. Wypełniamy je do 3/4 wysokości.
  8. - Wierzch każdej babeczki posypujemy pokruszoną czekoladą.
  9. - Pieczemy przez 25 minut w temperaturze 200°C (po około 10 minutach przykryć babeczki folią aluminiową, aby się nie przypiekły za bardzo z wierzchu).

Mus z owoców:

  1. - Truskawki, maliny, borówki, cukier miksujemy na gładką masę i polewamy muffiny
podziel się:

Pozostałe wiadomości