Sposób przygotowania:
- Cebule szklimy na maśle i dodajemy do zmielonego, przyprawionego solą i pieprzem mięsa
- Z warzyw przygotowujemy bulion
- Do mięsa dodajemy szklankę przygotowanego buliony
- Dodajemy posiekaną kolendrę.
- Dokładnie łączymy wszystkie składniki
Ciasto - Sposób przygotowania:
- Mąkę, żółtka i jajko łączymy i ugniatam
- Formujemy wałek o średnicy około 4 centymetrów i kroimy na plastry o grubości 1 centymetra.
- Krążki rozwałkowujemy na cienkie placuszki.
- Na środek każdego placka kładziemy farsz i zawijamy w sakiewkę.
- Gotujemy około 15 -20 minut.
Sałatka - Sposób przygotowania:
- Pomidory, ogórki i szalotkę kroimy w kostkę
- Dodajemy posiekaną kolendrę
- Wlewamy odrobinę oliwy
- Doprawiamy solą i pieprzem.
podziel się: