Sposób przygotowania:
Kasza z grzybami
● Kaszę i ciecierzycę gotujemy w wywarze z warzyw.
● Grzyby namaczamy w wodzie przez około 2 godziny.
● Cebulę siekamy i szklimy na oleju.
● Do podsmażonej cebuli dodajemy kaszę i ciecierzycę.
● Smażymy przez chwilę.
● Namoczone grzyby kroimy drobno i dodajemy do kaszy i ciecierzycy.
● Dodajemy przyprawy.
● Miksujemy.
● Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety.
● Kotlety obtaczamy w jajku i otrębach.
● Smażymy na patelni.
Tartofelle
● Nieobrane ziemniaki pieczemy w żarze.
● Podpieczone ziemniaki kroimy na pół.
● Układamy na grillu.
● Na ziemniakach umieszczamy ser.
● Grillujemy do czasu, aż ser się rozpuści.
● Doprawiamy solą i pieprzem.
Sałatka
● Do garnka wsypujemy sól.
● Dodajemy miód, ocet, olej oraz posiekany czosnek.
● Podgrzewamy.
● Za pomocą obieraczki kroimy długie wstążki marchwi, rzepy i kapusty.
● Paski z warzyw polewamy miodowo-octową zalewą.