Polskie brewerie Królowej Marysieńki Anny Woźniackiej (Lublin)

Polskie brewerie Królowej Marysieńki
Polskie brewerie Królowej Marysieńki

Sposób przygotowania:

Kasza z grzybami

● Kaszę i ciecierzycę gotujemy w wywarze z warzyw.

● Grzyby namaczamy w wodzie przez około 2 godziny.

● Cebulę siekamy i szklimy na oleju.

● Do podsmażonej cebuli dodajemy kaszę i ciecierzycę.

● Smażymy przez chwilę.

● Namoczone grzyby kroimy drobno i dodajemy do kaszy i ciecierzycy.

● Dodajemy przyprawy.

● Miksujemy.

● Z powstałej masy formujemy niewielkie kotlety.

● Kotlety obtaczamy w jajku i otrębach.

● Smażymy na patelni.

Tartofelle

● Nieobrane ziemniaki pieczemy w żarze.

● Podpieczone ziemniaki kroimy na pół.

● Układamy na grillu.

● Na ziemniakach umieszczamy ser.

● Grillujemy do czasu, aż ser się rozpuści.

● Doprawiamy solą i pieprzem.

Sałatka

● Do garnka wsypujemy sól.

● Dodajemy miód, ocet, olej oraz posiekany czosnek.

● Podgrzewamy.

● Za pomocą obieraczki kroimy długie wstążki marchwi, rzepy i kapusty.

● Paski z warzyw polewamy miodowo-octową zalewą.

podziel się:

Pozostałe wiadomości