„Polecieć na Księżyc” Kuba Łysiak

Polecieć na Księżyc
Polecieć na Księżyc

Sposób przygotowania

Nadzienie

  • Obieramy ananasa i drobno kroimy. Podsmażamy przez około 10 minut, następnie dodajemy słodzik oraz miód, wszystkie składniki łączymy.
  • Gotujemy około 20 minut, mieszając od czasu, do czasu, aż sok się prawie całkowicie zredukuje i zgęstnieje. Odstawiamy na bok do wystudzenia.

Ciasto

  • Masło miksujemy z cukrem pudrem, dodajemy jajko, miksujemy aż do połączenia składników.
  • Mąkę mieszamy z mlekiem w proszku i solą, stopniowo dosypujemy do masy maślanej. Wyrabiamy do powstania jednolitego ciasta.
  • Ciasto układamy w brytfance na papierze do pieczenia, dodajemy zimne nadzienie.
  • Pieczemy około 20 minut w 170°C.
podziel się:

Pozostałe wiadomości