Pojawiam się i znikam Natalii Bujak (Wrocław)

Pojawiam się i znikam
Pojawiam się i znikam

Sposób przygotowania:

● Oczyszczoną ośmiornicę obijamy dokładnie wałkiem, aby rozbić włókna kolagenowe.

● W dużym garnku gotujemy osoloną wodę.

● Wrzucamy ośmiornicę i gotujemy przez godzinę.

● Wyciągamy mięso i studzimy.

● Ośmiornicę kroimy na mniejsze kawałki.

● Z plastikowej butelki odcinamy górę i dół.

● Do powstałej tuby wciskamy mięso ośmiornicy.

● Tak przygotowaną ośmiornicę umieszczamy w zamrażalniku.

● Mrozimy przez minimum dobę.

● Ośmiornicę wyciągamy na około 2 godziny przed podaniem.

● Mięso kroimy na cienkie plastry.

● Kapustę układamy na talerzu.

● Na kapuście rozkładamy plastry ośmiornicy i polewamy dressingiem.

● Dekorujemy roszponką.

● Podajemy z marakują i cząstką limonki.

Dressing

● Oliwę łączymy z sokiem z limonki.

● Dodajemy wyciśnięty czosnek oraz pieprz, sól i lubczyk.

● Blendujemy, aż powstanie jednolita masa.

podziel się:

Pozostałe wiadomości