Pociągająca beza sezonu Macieja Raczko (Warszawa)

Pociągająca beza sezonu
Pociągająca beza sezonu
Deser

Pociągająca beza sezonu

Sposób przygotowania:

  • Białka wlewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno.
  • Dosypujemy cukier puder i ubijamy jeszcze około 7-8 minut.
  • Dodajemy skrobię ziemniaczaną, spirytus i skórkę z cytryny.
  • Powstała masę umieszczamy na blasze wyłożonej papierem
  • Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 140- 150°C na 2 godziny.
  • Ubijamy śmietanę z zadana ilością cukru i wanilii na krem.
  • Na upieczony placek nakładamy krem, posypujemy migdałami i polewamy delikatnie sosem z owoców.
  • Na wierzch układamy owoce i posypujemy migdałami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości