Placek Baby Jagi Joanny Pawluczuk (Białystok)

Placek Baby Jagi
Placek Baby Jagi

Sposób przygotowania:

  • Mąkę, jajka, kakao, mleko i wodę mieszamy.
  • Doprawiamy szczyptą soli.
  • Z powstałego ciasta smażymy na patelni placki.
  • Obrane jabłka i banany ścieramy na tarce o grubych oczkach.
  • Starte owoce wrzucamy do garnka.
  • Dolewamy 3 łyżki wody.
  • Dosypujemy cukier.
  • Gotujemy 10 minut.
  • Doprawiamy cynamonem.
  • Śmietankę miksujemy z cukrem do uzyskania gęstej konsystencji.
  • Naleśniki przed podaniem podgrzewamy na maśle klarowanym.
  • Masę owocową umieszczamy na placku, który składamy na pół.
  • Na wierzchu umieszczamy bitą śmietaną.
podziel się:

Pozostałe wiadomości