Placek Baby Jagi Joanny Pawluczuk (Białystok)

Placek Baby Jagi
Placek Baby Jagi

Sposób przygotowania:

  • Mąkę, jajka, kakao, mleko i wodę mieszamy.
    • Doprawiamy szczyptą soli.
      • Z powstałego ciasta smażymy na patelni placki.
        • Obrane jabłka i banany ścieramy na tarce o grubych oczkach.
          • Starte owoce wrzucamy do garnka.
            • Dolewamy 3 łyżki wody.
              • Dosypujemy cukier.
                • Gotujemy 10 minut.
                  • Doprawiamy cynamonem.
                    • Śmietankę miksujemy z cukrem do uzyskania gęstej konsystencji.
                      • Naleśniki przed podaniem podgrzewamy na maśle klarowanym.
                        • Masę owocową umieszczamy na placku, który składamy na pół.
                          • Na wierzchu umieszczamy bitą śmietaną.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości