Sposób przygotowania:
- Żelatynę zalewamy odrobiną zimnej wody.
- Wino i wodę wlewamy do garnka o grubym dnie.
- Dodajemy cukier i gotujemy mieszając, aż cukier się rozpuści.
- Podgrzewamy do momentu kiedy zacznie się gotować i zdejmujemy z ognia.
- Dodajemy napęczniałą żelatynę i mieszamy, aby się rozpuściła.
- Do naczyń wrzucamy kilka winogron i zalewamy żelatyną.
- Schładzamy w lodówce przez kilka godzin.
Ciasto - Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki mieszamy w misce za pomocą łyżki (nie miksujemy).
- Formę o średnicy 20 centymetrów smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą.
- Gładką masę przekładamy do formy.
- Pieczemy w piekarniku przez około 25 - 30 minut w temperaturze 180 °C
- Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem.
podziel się: