Sposób przygotowania:
- Mięso myjemy i suszymy.
- Dokładnie rozbijamy za pomocą tłuczka.
- Przyprawiamy solą, pieprzem czarnym, pieprzem cayenne i smarujemy wymieszanymi musztardami.
- Dodajemy plasterek boczku, kilka plasterków ogórka i cebuli.
- Przygotowane mięso zwijamy i owijamy plasterkiem boczku.
- Zrazy przebijamy wykałaczką i obtaczamy w mące.
- Na patelni rozgrzewamy olej.
- Mięso smażymy z obu stron na złoty kolor.
- Podsmażone mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 50 minut.
- Ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki
- Gotujemy na półtwardo.
- Podgotowane ziemniaki odcedzamy, oprószamy solą, pieprzem i przyprawą do ziemniaków.
- Ziemniaki układamy na blasze.
- Wkładamy do piekarnika, w którym znajduje się naczynie ze zrazami i pieczemy przez około 30 - 40 minut.
- Upieczone zraziki przekładamy do osobnego naczynia.
- Pozostały wywar blendujemy z grzybami, przekładamy do garnuszka i dodajemy śmietanę wraz z przyprawami.
- Orzechy wraz z rodzynkami moczymy w bulionie.
- Marchewki obieramy, kroimy w cienkie paseczki i przyprawiamy solą i pieprzem.
- Na patelni rozgrzewamy masło.
- Podsmażamy delikatnie marchewkę, orzechy, rodzynki.
podziel się: