„Pierogi z kawiorem” Aleksandra Grządziel

Pierogi z kawiorem
Pierogi z kawiorem

Sposób przygotowania

Farsz

  • Posiekaną cebulę podsmażamy na smalcu.
    • Na oddzielnej patelni, na smalcu podsmażamy kaszankę doprawioną pieprzem, cynamonem i goździkami.
      • Dodajemy masło i podsmażoną cebulę. Studzimy.

        Ciasto

        • Składniki ciasta bardzo dokładnie wyrabiamy ręcznie.
          • Kawałki ciasta rozwałkowujemy na ulubioną grubość, podsypując delikatnie mąką. Przy pomocy szklanki wycinamy kółka, rozwałkowujemy.
            • Na każdym układamy łyżeczkę farszu. Sklejamy brzegi posiłkując się odrobiną żółtka lub wody.
              • W garnku gotujemy osoloną wodę i gotujemy partiami pierożki.
                • Na smalcu podsmażamy posiekaną cebulę, polewamy nią pierogi.

                  Surówka

                  • Kapustę szatkujemy, na tarce ścieramy jabłko, marchewkę, kroimy cebulkę w kostkę.
                    • Wszystko wrzucamy do miski, przyprawiamy solą, pieprzem, oliwą i cukrem.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości

                      "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!

                      "Autentyczni" obalają stereotypy. "W tym programie nie ma żadnej ściemy. Jest czysta prawda". Zobacz kulisy!