Sposób przygotowania:
● Kaszę jaglaną płuczemy dwa razy w gorącej wodzie.
● Kaszę wsypujemy do garnka.
● Do kaszy dodajemy siemię lniane i zalewamy 3 szklankami wody.
● Gotujemy na małym ogniu przez około 20 minut.
● Ugotowaną kaszę odstawiamy do ostygnięcia.
● Do przestudzonej kaszy dodajemy kakao, olej kokosowy, proszek do pieczenia miód i pokrojone banany.
● Dokładnie mieszamy.
● Dodajemy orzechy u jagody goi.
● Ponownie mieszamy.
● Masę przekładamy do foremek do pieczenia wysmarowanych olejem kokosowym.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180° C przez około 30 minut.
Budyń z avocado
● Avocado wrzucamy do pojemnika.
● Dodajemy kakao i syrop z Agawy.
● Dokładnie blendujemy.
Mus malinowy
● Maliny gotujemy w rondlu na niewielkim ogniu.
● Dodajemy ksylitol.
● Mieszamy cały czas, aby masa nie przywarła.
Brownie jaglane podajemy polane budyniem z avocado i musem malinowym.