Sposób przygotowania:
● Mięso królika doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem.
● Każdą sztukę mięsa zwijamy w rulon i owijamy szynką parmeńską.
● Włoszczyznę obieramy i układamy w naczyniu żaroodpornym.
● Dodajemy ziele angielskie i kilka liści laurowych.
● Warzywa zalewamy piwem.
● Na warzywach układamy rulony z combru.
● Naczynie przykrywamy.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 40 minut.
● Ziemniaki obieramy i pieczemy w piekarniku przez 15 minut.
● Marchewki karmelizujemy w miodzie sapdziowym.
● Rolady z królika polewamy sosem z rydzy.
Sos z rydzy
● Rydze płuczemy i kroimy drobno.
● Szalotki kroimy w kostkę.
● Grzyby i cebule podsmażamy na patelni.
● Doprawiamy solą i pieprzem.
● Dodajemy śmietanę i odrobinę wody.
● Czekamy, aż część wody odparuje.