Pamiątka z Quebecu Charles'a Daigneault

Pamiątka z Quebecu
Pamiątka z Quebecu

Sposób przygotowania:

  • Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce o dużych oczkach.
  • Solimy, dodajemy sok z cytryny i odstawić na chwilę.
  • Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • Cukinie wyciskamy z soku.
  • Dodajemy szalotki, jajka, sól, pieprz i śmietanę.
  • Składniki dokładnie mieszamy.
  • Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki przez około 3-4 minuty z każdej strony.

Przegrzebki - Sposób przygotowania:

  • Jedną stronę każdej przegrzebki nacinamy w kratkę.
  • Solimy i pieprzymy.
  • Smażymy na maśle przez około 2 minuty z każdej strony.

Sos - Sposób przygotowania:

  • Drobno krojone pomidory i zieloną cebulę smażymy na patelni.
  • Dodajemy wino i wywar.
  • Redukujemy do około1/2 objętości.
  • Dodajemy śmietanę.
  • Ponownie redukujemy do uzyskania oczekiwanej konsystencji.
podziel się:

Pozostałe wiadomości