Sposób przygotowania:
- Piekarnik nagrzewamy do 200 °C.
- Batat obieramy kroimy na krążki o grubości 1 centymetra.
- Kawałki batata obtaczamy w oliwie, soli i pieprzu.
- Przygotowane krążki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Pieczemy przez około 30 minut.
- Cukinię zalewamy octem
- Do blendera wrzucamy jarmuż, oliwę z oliwek i orzechy nerkowca.
- Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą.
- Do mięsa z indyka dodajemy musztardę i pieprz.
- Formujemy krążki wielkości batatów i smażymy na patelni grillowej po około trzy minuty z każdej strony. Do blendera wrzucamy jarmuż, oliwę z oliwek i orzechy nerkowca.
- Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą.
- Bataty wyjmujemy z piekarnika
- Na krążku z batata układamy pesto i cukinię, następnie kawałek mięsa, bekon i pokrojone ogórki.
- Przykrywamy drugim krążkiem z batata.
podziel się: