Obiad u Prapraprababci Karoliny i Adama (Warszawa)

Obiad u Prapraprababci
Obiad u Prapraprababci

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik nagrzewamy do 200 °C.
  • Batat obieramy kroimy na krążki o grubości 1 centymetra.
  • Kawałki batata obtaczamy w oliwie, soli i pieprzu.
  • Przygotowane krążki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Pieczemy przez około 30 minut.
  • Cukinię zalewamy octem
  • Do blendera wrzucamy jarmuż, oliwę z oliwek i orzechy nerkowca.
  • Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą.
  • Do mięsa z indyka dodajemy musztardę i pieprz.
  • Formujemy krążki wielkości batatów i smażymy na patelni grillowej po około trzy minuty z każdej strony. Do blendera wrzucamy jarmuż, oliwę z oliwek i orzechy nerkowca.
  • Blendujemy na gładką masę i doprawiamy solą.
  • Bataty wyjmujemy z piekarnika
  • Na krążku z batata układamy pesto i cukinię, następnie kawałek mięsa, bekon i pokrojone ogórki.
  • Przykrywamy drugim krążkiem z batata.
podziel się:

Pozostałe wiadomości