Sposób przygotowania:
- Piersi myjemy, osuszamy i kroimy w talarki o grubości około 1 centymetra
- Doprawiamy solą i pieprzem
- W rondlu rozpuszczamy masło z oliwą i podsmażamy pokrojone mięso
- Usmażone mięso przekładamy do miski i przykrywamy, aby nie wystygło
- Do rondla, w którym smażyliśmy mięso, wrzucamy posiekany ząbek czosnku oraz pokrojoną cebulę i lekko rumienimy
- Dodajemy uprzednio oczyszczone kurki i całość delikatnie mieszając smażymy
- Po 10 minutach dodajemy śmietankę i na koniec wcześniej obsmażone kawałki mięs
- Całość dusimy na małym ogniu około 15 minut
- Makaron ugotowany al dente przekładamy do rondla i mieszamy, żeby pokrył się sosem
- Wykładamy na talerz i posypujemy posiekaną natką pietruszki
podziel się: