O dwóch takich co kochali dynię Karoliny i Pauliny (Trójmiasto)

O dwóch takich co kochali dynię
O dwóch takich co kochali dynię

Sposób przygotowania:

  • Cebulę, dynię i marchew obieramy i kroimy w drobną kostkę.
  • Warzywa podsmażamy na oliwie.
  • Do podsmażonych warzyw dodajemy mielone mięso i dalej smażymy cały czas mieszając.
  • Dodajemy tymianek i sos pomidorowy.
  • Doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
  • Masło rozpuszczamy na patelni.
  • Dodajemy mąkę i tworzymy zasmażkę.
  • Zasmażkę rozprowadzamy w mięsnym bulionie tak, aby uzyskała gładką konsystencję.
  • Do bulionu z zasmażką dodajemy mleko i przyprawy.
  • Dokładnie mieszamy.
  • Formę do pieczenia smarujemy masłem.
  • Na dno formy wylewamy bulion z zasmażką.
  • Układamy warstwę płatów lasagne.
  • Na makaron nakładamy farsz z mięsa i warzyw.
  • Farsz posypujemy parmezanem.
  • Czynność powtarzamy kilkukrotnie.

Lasagne pieczemy w piekarniku z termoobiegiem w temperaturze 180°C przez 40 minut.

podziel się:

Pozostałe wiadomości