Nowojorskie marzenie Michała Danilczuka (Warszawa)

Nowojorskie marzenie
Nowojorskie marzenie

Sposób przygotowania:

  • Ciastka rozdrabniamy za pomocą wałka i mieszamy z roztopinym masłem.
  • Tortownicę o średnicy 23 cm wykładamy papierem do pieczenia.
  • Masę z ciastek rozlewamy i dociskamy do dna.
  • Schładzamy przez pół godziny w lodówce.
  • Składniki masy serowej umieszczamy w misie miksera.
  • Miksujemy, aż masa będzie całkowicie gładka.
  • Wszystkie składniki umieścić w misie miksera i zmiksować, do gładkości.
  • Masę serową wylewamy na schłodzony spód.
  • Wyrównujemy.
  • Gotujemy wodę w czajniku.
  • Formę z sernikiem owijamy podwójnie złożoną folią.
  • Owiniętą formę umieszczamy w większym naczyniu żaroodpornym
  • Do naczynie wlewamy gorącą wodę.
  • Piekarnik nagrzewamy do 180°C.
  • Do piekarnika wstawiamy formę z sernikiem i piec przez 10 minut.
  • Po 10 minutach obniżamy temperaturę do 110ºC i pieczemy przez 30 minut
  • Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik na 1 godzinę.
  • Składniki polewy łączymy ze sobą i mieszamy.
  • Sernik smarujemy z wierzchu polewą .
  • Schładzamy w lodówce przez minimum 12 godzin.
  • Gotowy sernik dekorujemy świeżymi malinami.
podziel się:

Pozostałe wiadomości