Niespodzianka z wyspy Orlean Charles'a Daigneault

Niespodzianka z wyspy Orlean
Niespodzianka z wyspy Orlean

Puree - Sposób przygotowania:

  • Dynie kroimy w małej koski i smarujemy olejem.
  • Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180°C.
  • Wyjmujemy dynie z piekarnika i blendujemy z liśćmi miętą.
  • Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.

Ziemniaki - Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki
  • Polewamy oliwą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
  • Ziemniaki i ząbki czosnku układamy w foremce foremka
  • Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180°C

Comber - Sposób przygotowania:

  • Comber myjemy i suszymy
  • Doprawiamy solą i pieprzem.
  • Czosnek obieramy, siekamy i przeciskamy przez praskę.
  • Skórkę z cytryny ścieramy na tarce
  • Czosnek i skórkę z cytryny mieszamy z ziołami, natką pietruszki, musztardą i 2 łyżkami oleju.
  • Przygotowaną marynatą obkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
  • Comber najpierw smażymy na gorącej patelnie przez około 3-4 minuty z każdej strony.
  • Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180-200°C.
  • Mięso pieczemy przez około 40 minut.
  • Po tym czasie mięso wyjmujemy, studzimy i oddzielamy od kości.
podziel się:

Pozostałe wiadomości