Puree - Sposób przygotowania:
- Dynie kroimy w małej koski i smarujemy olejem.
- Pieczemy przez około 30 minut w temperaturze 180°C.
- Wyjmujemy dynie z piekarnika i blendujemy z liśćmi miętą.
- Doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową.
Ziemniaki - Sposób przygotowania:
- Ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki
- Polewamy oliwą, oraz doprawiamy solą i pieprzem.
- Ziemniaki i ząbki czosnku układamy w foremce foremka
- Pieczemy przez 30 minut w temperaturze 180°C
Comber - Sposób przygotowania:
- Comber myjemy i suszymy
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Czosnek obieramy, siekamy i przeciskamy przez praskę.
- Skórkę z cytryny ścieramy na tarce
- Czosnek i skórkę z cytryny mieszamy z ziołami, natką pietruszki, musztardą i 2 łyżkami oleju.
- Przygotowaną marynatą obkładamy mięso i wstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę.
- Comber najpierw smażymy na gorącej patelnie przez około 3-4 minuty z każdej strony.
- Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180-200°C.
- Mięso pieczemy przez około 40 minut.
- Po tym czasie mięso wyjmujemy, studzimy i oddzielamy od kości.
podziel się: