Nieśmiertelna tradycja Justyny Bolek (Warszawa)

Nieśmiertelna tradycja
Nieśmiertelna tradycja

Składniki:

Spód

● Na okrągłej blasze układamy pokruszone ciastka.

● Ciastka smarujemy rozpuszczonym masłem.

Sernik

● Wszystkie składniki łączymy i miksujemy.

● Powstałą masę dokładnie zagniatamy i wylewamy na spód z ciastek.

● Masę przykrywamy folią aluminiową.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 130 minut.

● Sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy.

● Na wierzch sernika wylewamy mus.

Mus

● Żelatynę rozpuszczamy w 75 mililitrach gorącej wody.

● Dodajemy dwie łyżeczki cukru.

● Maliny układamy na serniku i zalewamy żelatyną.

● Ciasto wkładamy do lodówki na kilka godzin.

podziel się:

Pozostałe wiadomości