Niedźwiedzim tropem Mirka Krupy (Bieszczady)

Niedźwiedzim tropem
Niedźwiedzim tropem

Sposób przygotowania:

  • Schab rozbijamy na kotlety.
  • Kotlety smarujemy niewielką ilością musztardy.
  • Na kotletach układamy po jednym plastrze szynki konserwowej i sera żółtego oraz ząbek czosnku niedźwiedziego.
  • Mięso zawijamy w rolady i doprawiamy solą i pieprzem.
  • Rolady smażymy na patelni do czasu, aż nabiorą rumianego koloru.
  • Rolady podlewamy wodą i dodajemy mąkę, aby powstał sos.
  • Ryż gotujemy według informacji na opakowaniu.
  • Rolady układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki.
  • Danie podajemy z ryżem, roszpunką i kiełkami rzodkiewki.
podziel się:

Pozostałe wiadomości