Niedźwiedzim tropem Mirka Krupy (Bieszczady)

Niedźwiedzim tropem
Niedźwiedzim tropem

Sposób przygotowania:

  • Schab rozbijamy na kotlety.
    • Kotlety smarujemy niewielką ilością musztardy.
      • Na kotletach układamy po jednym plastrze szynki konserwowej i sera żółtego oraz ząbek czosnku niedźwiedziego.
        • Mięso zawijamy w rolady i doprawiamy solą i pieprzem.
          • Rolady smażymy na patelni do czasu, aż nabiorą rumianego koloru.
            • Rolady podlewamy wodą i dodajemy mąkę, aby powstał sos.
              • Ryż gotujemy według informacji na opakowaniu.
                • Rolady układamy na talerzu, polewamy sosem i posypujemy natką pietruszki.
                  • Danie podajemy z ryżem, roszpunką i kiełkami rzodkiewki.
                    podziel się:

                    Pozostałe wiadomości