Przygotowanie:
- Składniki marynaty mieszamy w misce.
- Do marynaty wkładamy piersi z kurczaka i odstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.
- Mąkę, białko, wodę gazowaną i mleko łączymy i dokładnie mieszamy.
- Naleśniki smażymy na patelni.
- Zamarynowane piersi z kurczaka wyjmujemy z lodówki.
- Mięso grillujemy na patelni.
- Mango kroimy w plastry.
- Gotowego kurczaka i mango układamy na naleśniku.
- Posypujemy świeżymi ziołami.
- Naleśniki zwijamy i przecinamy w poprzek.
Napój z arbuza
Składniki:
- ¼ arbuza
- 4 łyżeczki świeżego imbiru
- 7-10 kostek lodu
- 8 łyżeczek syropu grenadyna
- Listki świeżej mięty
Przygotowanie:
- Do dużego miksera wrzucamy lód i kruszymy.
- Dodajemy kawałki arbuza bez pestek, imbir i ponownie miksujemy.
- Dolewamy syrop z grenadyny tak, aby napój był odpowiednio słodki.
- W rękach ścieramy listki mięty i wrzucamy do szklanki
- Zalewamy przygotowanym napojem.
podziel się: