Sposób przygotowania:
- Zmielone mięso drobiowe doprawiamy solą i pieprzem.
- Na folii spożywczej układamy wzdłuż siebie plastry boczku tak, aby nachodziły na siebie.
- Układamy warstwami zmielone mięso, szynkę prosciutto, szynkę gotowaną, ser i śliwkę.
- Całość zawijamy ciasno w roladę i owijamy folią.
- Gotujemy na parze przez około 40 minut.
- Wszystkie składniki sosu blendujemy na jednolitą masę.
- Sos gotujemy na małym ogniu przez około 20-30 minut.
- Do garnka wkładamy ugotowane wcześniej warzywa, mleko, sól, gałkę muszkatołową oraz drobno posiekane zioła.
- Gotujemy przez około 2-3 minuty.
- Dodajemy ugotowane ziemniaki i masło.
- Całość ugniatamy.
- Roladę kroimy w poprzek na plastry.
- Podajemy z sosem i kolorowym puree.
podziel się: