„Nie jestem jak pomidorowa” Beata Łańcuchowska

Nie jestem jak pomidorowa
Nie jestem jak pomidorowa

Sposób przygotowania:

  • W garnku zagotowujemy bulion warzywny. Bataty obieramy ze skórki, kroimy w kostkę i wrzucamy do bulionu. Gotujemy do miękkości.
  • Do garnka z bulionem wlewamy śmietanę i wrzucamy serek topiony, gotujemy aż do jego rozpuszczenia. Doprawiamy według uznania drobno posiekaną papryczką chili, solą i pieprzem. Całość blendujemy.
  • Przygotowujemy dodatki: kroimy w kostkę szynkę konserwową, rozdrabniamy łososia, kroimy w ćwiartki pomidorki koktajlowe, siekamy drobno szczypiorek.
  • Kroimy bagietkę, układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy ok. 5 minut w 180 °C do chrupkości.
  • Zupę podajemy posypaną szczypiorkiem i papryczką chili, pozostałe dodatki układamy na talerzu. Do całości podajemy chrupiące pieczywo i masło.
podziel się:

Pozostałe wiadomości