Nici z całowania Bartka Galińskiego (Warszawa)

Nici z całowania
Nici z całowania
Przystawka

Sposób przygotowania:

  • Masło i oliwę wrzucamy do garnka.
    • Dodajemy pokrojoną cebulę i podsmażamy na małym ogniu, aż zmięknie.
      • Podsmażoną cebulę oprószamy mąką, cukrem i słodką papryką.
        • Podsmażamy jeszcze chwilę i zalewamy winem.
          • Dusimy pod przykryciem do zredukowania płynu, a następnie wlewamy wywar warzywny.
            • Doprawiamy tymiankiem, solą i pieprzem.
              • Gotujemy jeszcze przez około 30-40 minut.
                • Gotową zupę za pomocą blendera miksujemy na gładki krem.
                  • Bagietkę kroimy na kromki.
                    • Lekko skrapiamy oliwą i układamy kromki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
                      • Wstawiamy do piekarnika z funkcją grilla na około 5 minut i grillujemy w temperaturze 180°C
                        • Zupę podajemy z grzankami i startym serem.
                          podziel się:

                          Pozostałe wiadomości