Sposób przygotowania:
- Mięso kroimy na kawałki i dzielimy na dwie części. Jedną część obtaczamy w papryce.
- Drugą porcję kawałków kurczaka posypujemy pieprzem i rozmarynem.
- Mięso odstawiamy.
- Kalafiora gotujemy na parze
- Ugotowanego kalafiora ugniatamy w misce.
- Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, kurczaka, mąkę sojową, ser żółty starty i 10g parmezanu oraz jajka.
- Dodajemy obie porcje kawałków kurczaka.
- Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
- Powstałą masę przelewamy do formy.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
- 10 minut przed końcem pieczenia ciasto posypujemy parmezanem.
Sposób przygotowania:
- Bakłażana, cebulę, cukinię i pomidory posypujemy solą oraz pieprzem i polewamy 2 oliwą.
- Warzywa grillujemy przez około 8 minut.
- Kalafiora gotujemy na parze.
- Ugotowanego kalafiora rozgniatamy w misce.
- Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, drożdże, grillowane warzywa, oraz mąkę.
- Każdą łyżkę siemienia lnianego zalewamy 80 mililitrami wrzątku i dodajemy do kalafiora.
- Całość wylewamy do formy na tartę.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
podziel się: