Natarcie na metabolizm Ewy Trusewicz (Warszawa)

Natarcie na metabolizm
Natarcie na metabolizm

Sposób przygotowania:

  • Mięso kroimy na kawałki i dzielimy na dwie części. Jedną część obtaczamy w papryce.
  • Drugą porcję kawałków kurczaka posypujemy pieprzem i rozmarynem.
  • Mięso odstawiamy.
  • Kalafiora gotujemy na parze
  • Ugotowanego kalafiora ugniatamy w misce.
  • Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, kurczaka, mąkę sojową, ser żółty starty i 10g parmezanu oraz jajka.
  • Dodajemy obie porcje kawałków kurczaka.
  • Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.
  • Powstałą masę przelewamy do formy.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
  • 10 minut przed końcem pieczenia ciasto posypujemy parmezanem.

Sposób przygotowania:

  • Bakłażana, cebulę, cukinię i pomidory posypujemy solą oraz pieprzem i polewamy 2 oliwą.
  • Warzywa grillujemy przez około 8 minut.
  • Kalafiora gotujemy na parze.
  • Ugotowanego kalafiora rozgniatamy w misce.
  • Dodajemy pieprz, sól, rozgnieciony czosnek, kurkumę i gałkę muszkatołową, drożdże, grillowane warzywa, oraz mąkę.
  • Każdą łyżkę siemienia lnianego zalewamy 80 mililitrami wrzątku i dodajemy do kalafiora.
  • Całość wylewamy do formy na tartę.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 50-60 minut.
podziel się:

Pozostałe wiadomości