Sposób przygotowania:
● Piekarnik rozgrzewamy do 150°C.
● Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodając cukier z kurkumą.
● Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet.
● Na papierze do pieczenia rysujemy niewielkie, równe okręgi.
● Wewnątrz okręgów wykładamy masę z białek.
● Za pomocą szpatułki formujemy niewielkie stożki
● Temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 130°C.
● Bezy pieczemy przez 40 minut.
Krem
● Śmietanę ubijamy lekko.
● Dodajemy mascarpone i dalej ubijamy.
● Dodajemy stopniowo cukier i ubić na sztywny krem.
● Pod koniec ubijania dodajemy likier i skórkę pomarańczową.
Mus owocowy
● Mango z mięta miksujemy na mus.
● Na gotowej bezie umieszczamy krem.
● Na krem nakładamy mus.