Następny kawałek świata Filipa Turowskiego (Warszawa)

Następny kawałek świata
Następny kawałek świata

Sposób przygotowania:

● Piekarnik rozgrzewamy do 150°C.

● Białka ubijamy na sztywną pianę i stopniowo dodając cukier z kurkumą.

● Pod koniec ubijania dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet.

● Na papierze do pieczenia rysujemy niewielkie, równe okręgi.

● Wewnątrz okręgów wykładamy masę z białek.

● Za pomocą szpatułki formujemy niewielkie stożki

● Temperaturę w piekarniku zmniejszamy do 130°C.

● Bezy pieczemy przez 40 minut.

Krem

● Śmietanę ubijamy lekko.

● Dodajemy mascarpone i dalej ubijamy.

● Dodajemy stopniowo cukier i ubić na sztywny krem.

● Pod koniec ubijania dodajemy likier i skórkę pomarańczową.

Mus owocowy

● Mango z mięta miksujemy na mus.

● Na gotowej bezie umieszczamy krem.

● Na krem nakładamy mus.

podziel się:

Pozostałe wiadomości