Sposób przygotowania:
- Makaron gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oleju.
- Mięso mielone smażymy na patelni.
- Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę, cebulę i startą na tarce marchewkę oraz posiekany czosnek.
- Na koniec dodajemy wcześniej zblanszowane pomidory.
- Siekamy świeżą bazylię i dodajemy do farszu.
- Wszystkie składniki dusimy około 15 minut.
- Następnie nakładamy farsz do ugotowanego makaronu.
- Układamy muszle w naczyniu żaroodpornym/
- Muszle z farszem posypujemy startym serem i zapiekamy 20 minut.
Sos:
Sposób przygotowania:
- Kostki rosołowe gotujemy w wodzie.
- Dodajemy koncentrat pomidorowy.
- Robimy zawiesinę ze śmietany i mąki.
- Wszystko razem mieszamy do uzyskania sosu.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
Surówka:
Sposób przygotowania:
- Układamy rukolę na małych talerzykach.
- Ser feta kroimy w kostkę
- Dodajemy kilka pomidorków koktajlowych
- Siekam czosnek, który mieszamy z olejem i polewamy nim pozostałe składniki.
podziel się: