Na dobrym torze Tomasza Piórkowskiego (Mazury)

Na dobrym torze
Na dobrym torze

Sposób przygotowania:

  • Filety sandacza kroimy na kawałki.
    • Kawałki ryby umieszczamy w naczyniu.
      • Dodajemy sól, pieprz, skrapiamy sokiem z cytryny.
        • Układamy gałązkę kopru.
          • Przykrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki.
            • Przed smażeniem kawałki ryby obtaczamy w mące.
              • Rybę smażymy na rozgrzanym oleju.
                • Na osobnej patelni rozpuszczamy masło.
                  • Dodajemy niewielką ilość białego wina.
                    • Układamy podsamażone kawałki ryby.
                      • Dodajemy sok z cytryny i posypujemy rozmarynem.
                        • Podlewamy sosem z pierwszej patelni.
                          • Danie podajemy z plackami z cukinii oraz mieszanką sałat i ćwiartkami cytryny.

                            Cukinia - Sposób przygotowania:

                            • Cukinię obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach.
                              • Ziemniaki obieramy i ścieramy drobno.
                                • Mieszamy cukinię z ziemniakami
                                  • Odlewamy powstały w trakcie mieszania sok.
                                    • Doprawiamy solą i pieprzem.
                                      • Formujemy niewielkie placki i obtaczamy w mieszance mąki i jajek.
                                        • Placki smażymy na oleju
                                          podziel się:

                                          Pozostałe wiadomości