Morskie minerały Ewy Trusewicz (Warszawa)

Morskie minerały
Morskie minerały

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik rozgrzać do 170 stopni.
  • Przegrzebki i sześć krewetek dużych rozdrabniamy w blenderze
  • Dodajemy oliwę z oliwek oraz sól i pieprz.
  • Po zmiksowaniu dużych krewetek dodajemy dwanaście krewetek małych, jajka, wyciśnięty czosnek, śmietankę 12% i dokładnie mieszamy.
  • Powstałą masę przekładamy do foremek wysmarowanych oliwą.
  • Pieczemy w piekarniku w kąpieli wodnej w temperaturze 170 °C przez 40 minut.
  • Pozostałe duże krewetki smażymy przez 5 minut na oliwie z oliwek.
  • Podsmażone krewetki solimy.
  • Krewetki zdejmujemy z patelni, na którą następnie wylewamy śmietankę 18% i mieszamy.
  • Wyjmujemy owoce morza z foremek, polewamy sosem i przystrajamy usmażonymi krewetkami dużymi oraz natką pietruszki.
  • Podajemy z grillowaną cukinią i sosem śmietanowym.
podziel się:

Pozostałe wiadomości