Moja improwizacja Arlety Rusieckiej (Trójmiasto)

Moja improwizacja
Moja improwizacja

Sposób przygotowania:

  • Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki.
  • Każdy kawałek maczamy w jajku, a następnie w panierce panko z dodatkiem chilli.
  • Panierowane mięso smażymy na patelni.
  • Gruszkę kroimy na ćwiartki
  • Kawałki gruszki skrapiamy sokiem z cytryny
  • Gruszkę pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez 3 minuty.
  • Sałaty rwiemy na małe kawałki i wrzucamy do miski.
  • Dodajemy pokrojony w kostkę ser.
  • Usmażonego kurczaka układamy na sałatach.
  • Dekorujemy pieczoną gruszka.
  • Dodajemy odrobinę miodu.
  • Doprawiamy pieprzem i solą.
  • Danie skrapiamy octem balsamicznym i oliwą z oliwek pepperoncino.
podziel się:

Pozostałe wiadomości