Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misce.
- Mieszamy do uzyskania jednolitej, dość płynnej masy.
- Rozgrzewamy patelnię teflonową.
- Rozgrzaną patelnię smarujemy bardzo cienko olejem arachidowym.
- Na łyżkę nabieramy masę naleśnikową i wlewamy na patelnię okrężnymi ruchami od środka do zewnątrz
- Delikatnie zbieramy nadmiary płynu.
- Na gotowy naleśnik nakładamy czubatą łyżkę
- Pozostawiamy na patelni przez 2 minuty.
- Zdejmujemy naleśnik na talerz.
- Krem posypujemy posypką z wiórków kokosowych.
Krem - Sposób przygotowania:
- Wszystkie składniki umieszczamy w misce.
- Mieszamy za pomocą trzepaczki do uzyskania konsystencji gęstego płynu.
Posypka - Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki posypki łączymy
podziel się: