Miłość z podstawówki Bartosza Wróblewskiego (Lublin)

Miłość z podstawówki
Miłość z podstawówki
Przystawka

Sposób przygotowania:

  • Pomidory gotujemy, następnie odcedzamy i wyjmujemy nasiona wraz z sokiem.
  • Miąższ przekładamy do pojemnika blendera, a sok i nasiona przecedzamy przez sito.
  • Sok dodajemy do pomidorów, nasiona wyrzucamy.
  • Płatki migdałowe delikatnie zarumieniamy na suchej patelni.
  • Pieczywo tostowe delikatnie rumienimy na suchej patelni, a następnie odkrawamy skórkę, pozostawiając sam miąższ.
  • Dodajemy do pomidorów w blenderze razem z płatkami migdałowymi.
  • Miksujemy przez minimum minutę na wysokich obrotach miksera, aż zupa będzie kremowa.
  • Wstawiamy do lodówki na minimum 2 - 3 godziny.
  • Podajemy w małych miseczkach lub szklankach z oliwą, kleksem octu balsamicznego i płatkami migdałowymi.
podziel się:

Pozostałe wiadomości