Sposób przygotowania:
- Ścieramy na tarce cukinię i marchew.
- Odsączamy.
- Dodajemy czosnek granulowany, sól, pieprz, paprykę ostrą i cukier do smaku.
- Odkładamy na 10 minut, po czym znowu odsączamy.
- Dodajemy jaja i bułkę, trochę mąki w zależności od zwilgocenia.
- Mieszamy do jednolitej konsystencji.
- Placki smażymy na oleju.
Sposób przygotowania:
- W garnku, na oleju smażymy cebulę do zarumienienia.
- Dodajemy pokrojone grzyby smażymy 10 minut.
- Dodajemy rozmaryn, czosnek granulowany, sól, pieprz.
- Część sosu przekładamy do oddzielnej miseczki i studzimy mieszając łyżką. Dodajemy trochę śmietany30%.
- Przelewamy do pozostałych grzybów i mieszamy.
- Gotujemy 15-20 minut.
Sposób przygotowania:
• Wiórki wrzucamy do garnka z dużą ilością cukru.
• Gotujemy 5 minut.
• Odsączamy wiórki.
Sposób przygotowania:
- Cebulę, marchew, ziele angielskie i liść laurowy wrzucamy do dużego garnka.
- Udka przyprawiamy resztą przypraw i dorzucamy do garnka.
- Zalewamy olejem.
- Gotujemy 2 godziny na wolnym ogniu.
- Przerzucamy ciepłą kaczkę z garnka na patelnię i podsmażamy.
- Po smażeniu owijamy nóżki folią aluminiową.
- Posypujemy wiórkami pomarańczy.
Sposób przygotowania:
- Do garnka wyciskamy 3 pomarańcze (bez pestek).
- Dolewamy sok pomarańczowy z butelki.
- Dodajemy, cukier, cynamon.
- Gotujemy 2 minuty.
- Mąkę ziemniaczaną rozpuszczamy w wodzie i dodajemy, aby zagęścić sos.
- Gotujemy 10 minut.
podziel się: