Mars uwodzi Wenus Katarzyny Gębarowskiej (Bydgoszcz)

Mars uwodzi Wenus
Mars uwodzi Wenus

Mięso - Sposób przygotowania:

  • Polędwiczki myjemy i suszymy.
  • Mięso dzielimy w poprzek na połowy.
  • W każdej części mięsa nacinamy wzdłuż otwór, aby powstała długa kieszeń.
  • Kieszeń faszerujemy serem oraz pomidorami suszonymi.
  • Pomidory koktajlowe mieszamy z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem

i posiekanym tymiankiem.

  • Doprawiamy pieprzem czerwonym i solą.
  • Powstałym sosem tym smarujemy mięso ze wszystkich stron.
  • Mięso przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • Rozgrzać olej na patelni
  • Mięso obsmażamy ze wszystkich stron
  • Podsmażone mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut.
  • Pod koniec pieczenia wlać śmietankę.

Puree - Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki obieramy i myjemy.
  • Kroimy na cztery części.
  • Do gotującej wody dodajemy 1 łyżkę soli i wrzucamy ziemniaki.
  • Gotujemy do całkowitej miękkości.
  • Odcedzamy ziemniaki
  • Dodajemy chrzan, mleko oraz masło i miksujemy.
podziel się:

Pozostałe wiadomości