Mięso - Sposób przygotowania:
- Polędwiczki myjemy i suszymy.
- Mięso dzielimy w poprzek na połowy.
- W każdej części mięsa nacinamy wzdłuż otwór, aby powstała długa kieszeń.
- Kieszeń faszerujemy serem oraz pomidorami suszonymi.
- Pomidory koktajlowe mieszamy z miodem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem
i posiekanym tymiankiem.
- Doprawiamy pieprzem czerwonym i solą.
- Powstałym sosem tym smarujemy mięso ze wszystkich stron.
- Mięso przykrywamy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
- Rozgrzać olej na patelni
- Mięso obsmażamy ze wszystkich stron
- Podsmażone mięso umieszczamy w naczyniu żaroodpornym.
- Pieczemy w piekarniku w temperaturze 200°C przez około 20 minut.
- Pod koniec pieczenia wlać śmietankę.
Puree - Sposób przygotowania:
- Ziemniaki obieramy i myjemy.
- Kroimy na cztery części.
- Do gotującej wody dodajemy 1 łyżkę soli i wrzucamy ziemniaki.
- Gotujemy do całkowitej miękkości.
- Odcedzamy ziemniaki
- Dodajemy chrzan, mleko oraz masło i miksujemy.
podziel się: