Sposób przygotowania:
● Mięso kroimy na małe kawałki i obtaczamy w mące ziemniaczanej.
● Paprykę i cebulę kroimy na dość duże kawałki.
● Marchewkę kroimy wzdłuż na cienkie słupki.
● Czosnek oraz papryczkę chili kroimy na na niewielkie plastry.
● Imbir obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach.
● Na dużej patelni rozgrzewamy olej kokosowy.
● Na rozgrzany olej wrzucamy pokrojone warzywa i mieszamy.
● Smażymy na średnim ogniu przez około 4 minuty.
● Usmażone warzywa wyjmujemy i odkładamy na talerz.
● Na patelnię dodajemy odrobinę oleju i wykładamy pokrojone polędwiczki.
● Zwiększamy ogień i smażymy przez około 3 minuty, co chwilę mieszając.
● Dodajemy z powrotem obsmażone warzywa i dokładnie mieszamy.
● Dodajemy sos i gotujemy przez około 2 minuty.
Makaron
● Na stolnice wysypujemy przesianą mąkę.
● Do środka wbijamy jajka.
● Posypujemy solą i dokładnie mieszamy.
● Wyrabiamy ciasto.
● Wyrobione ciasto wkładamy do lodówki na 1 godzinę.
● Wyjmujemy z lodówki i rozwałkowujemy.
● Rozwałkowane ciasto kroimy na szerokie wstążki.
● Zagotowujemy osoloną wodę.
● Makaron gotujemy przez około 10 minut.
Sos
● Wszystkie składniki łączymy i dokładnie mieszamy.