Makowiec z kawiorem Katarzyny Klukowskiej (Łódź)

Makowiec z kawiorem
Makowiec z kawiorem

Sposób przygotowania:

● 250 ml wermuta zagotowujemy w rondlu.

● Dodajemy agar i gotujemy do czasu rozpuszczenia.

● Powstały wywar wylewamy na płaską tacę i odstawiamy w chłodne miejsce.

● Mak gotujemy w wodzie przez 10-15 minut.

● Ugotowany mak rozdrabniamy za pomocą miksera.

● Jajka ubijamy z cukrem tak, aby cukier całkowicie się rozpuścił.

● Śmietanę ubijamy na puszystą pianę.

● Pianę dodajemy do ubitych jajek.

● Dodajemy mak oraz rozdrobnione orzechy włoskie.

● Powstałą masę przekładamy do naczynia i wkładamy do zamrażalnika.

● Zastygnięty wermut kroimy w bardzo drobne paski i układamy na talerzu.

● Na wierzch układamy lody i ozdabiamy listkami mięty.

podziel się:

Pozostałe wiadomości

Pizzaiolo Valerio Valle zdradził sekretny przepis na idealną pizzę!

Pizzaiolo Valerio Valle zdradził sekretny przepis na idealną pizzę!

Niezwykłe Stany Prokopa: Motocyklowa Ewangelia - Jezusowi Żołnierze z Denver

Niezwykłe Stany Prokopa: Motocyklowa Ewangelia - Jezusowi Żołnierze z Denver

Kogo zobaczymy w półfinałach "Mam Talent!"? Oto lista zwycięzców

Kogo zobaczymy w półfinałach "Mam Talent!"? Oto lista zwycięzców

Pierwszy utwór nie spodobał się. Po drugim Marcin Prokop wcisnął ZŁOTY PRZYCISK

Pierwszy utwór nie spodobał się. Po drugim Marcin Prokop wcisnął ZŁOTY PRZYCISK

Czy Kamil i Zuza z "Na Wspólnej" będą znowu razem? Co czeka rodzinę Hofferów?

Czy Kamil i Zuza z "Na Wspólnej" będą znowu razem? Co czeka rodzinę Hofferów?

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!

Zgłoś się na casting do nowego sezonu Top Model!