Makaronowa małża Katarzyny Kosiarskiej (Kielce)

Makaronowa małża
Makaronowa małża

Sposób przygotowania:

  • Gotujemy makaron al dente.
  • Ugotowany makaron odstawiamy do ostudzenia.
  • Liście bazylii i szpinaku myjemy
  • Krewetki opłukujemy pod zimną wodą
  • Do gotującej się, osolonej wody wlewamy sok z cytryny.
  • Wrzucamy krewetki i gotujemy przez około 5 minut.
  • Mozzarellę, łososia i pietruszkę kroimy.
  • Osiem muszli makaronowych wypełniamy bazylią, mozzaerllą, łososiem, suszonymi pomidorami i przyprawiamy oregano.
  • Cztery muszle makaronowe nadziewamy świeżym szpinakiem, ugotowanymi krewetkami, wyciśniętym czosnkiem i posypujemy świeża pietruszką.
podziel się:

Pozostałe wiadomości