Mag na czerwonym dywanie Evy Budgusaim (Śląsk)

Mag na czerwonym dywanie
Mag na czerwonym dywanie

Sposób przygotowania:

● Ścieramy skórkę z pomarańczy.

● Sok z pomarańczy wyciskamy.

● Paprykę kroimy w kostkę.

● Pokrojoną paprykę dusimy na oliwie przez 10 minut.

● Do papryki dodajemy startą skórkę z pomarańczy.

● Zmniejszamy ogień do minimum.

● Gotujemy pod przykryciem przez 20 minut.

● Dodajemy sok z pomarańczy.

● Zupę miksujemy.

● Jeśli krem będzie zbyt gęsty, dodajemy bulion.

● Doprawiamy solą i pieprzem.

● Krem podajemy w miseczkach.

● Oprószamy szczyptą wędzonej papryki i posypujemy płatkami chilli.

● Dekorujemy listkami mięty.

podziel się:

Pozostałe wiadomości