„Łzawe nie-kwadraty” Marka Rubaszewskiego

Łzawe nie-kwadraty
Łzawe nie-kwadraty

Sposób przygotowania:

  • Obieramy oraz kroimy cebulę na grube 2-3 cm krążki.
  • Plastry cebuli rozdzielamy a następnie dobieramy w pary dopasowując je wielkością. Najlepiej, gdy pomiędzy krążkami będzie przestrzeń grubości jednego/dwóch plastrów.
  • Ser mozarella kroimy w wąskie paski o szerokości równej szerokości krążków cebuli.
  • Pomiędzy dwa krążki cebuli wkładami paski mozarelli.
  • W osobnych miseczkach przygotowujemy: roztrzepane jajko, doprawione solą i pieprzem
  • Bułkę tartą, do której dodajemy słodką paprykę.
  • Przygotowane uprzednio krążki kolejno obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, pieczemy na blaszce w piekarniku rozgrzanym 180-190 °C przez 15 minut.
  • Krążki smakują najlepiej z keczupem lub ulubionym dipem.
podziel się:

Pozostałe wiadomości