Sposób przygotowania:
- Obieramy oraz kroimy cebulę na grube 2-3 cm krążki.
- Plastry cebuli rozdzielamy a następnie dobieramy w pary dopasowując je wielkością. Najlepiej, gdy pomiędzy krążkami będzie przestrzeń grubości jednego/dwóch plastrów.
- Ser mozarella kroimy w wąskie paski o szerokości równej szerokości krążków cebuli.
- Pomiędzy dwa krążki cebuli wkładami paski mozarelli.
- W osobnych miseczkach przygotowujemy: roztrzepane jajko, doprawione solą i pieprzem
- Bułkę tartą, do której dodajemy słodką paprykę.
- Przygotowane uprzednio krążki kolejno obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej, pieczemy na blaszce w piekarniku rozgrzanym 180-190 °C przez 15 minut.
- Krążki smakują najlepiej z keczupem lub ulubionym dipem.
podziel się: