Sposób przygotowania:
Ryba
● Suszone pomidory blendujemy z grissini.
● Dodajemy startą skórkę limonki i dokładnie mieszamy.
● Rybę posypujemy z obu stron solą i pieprzem.
● Doprawioną rybę smażymy przez chwilę na patelni wyłożonej papierem do pieczenia.
● Na patelnię wrzucamy nieduży kawałek masła.
● Podsmażoną rybę układamy w formie do pieczenia i przykrywamy panierką z suszonych pomidorów.
● Rybę pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10-15 minut.
Puree
● Ziemniaki gotujemy z ząbkami czosnku.
● Do ugotowanych ziemniaków dodajemy zimne masło, jedno żółtko oraz odrobinę gałki muszkatołowej.
● Dokładnie ubijamy.
● Powstałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego.
● Wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
● Każdą cześć wyciśniętych ziemniaków smarujemy masłem.
● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C do czasu, aż puree nabierze złocistego koloru.
Fasolka
● Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.
● Ugotowaną fasolkę szparagową podsmażamy z sosem z oliwy, czosnku, soli i pieprzu.
● Dodajemy miód oraz tymianek.
● Ziarna słonecznika prażymy na patelni i dodajemy do fasolki.
● Całość dokładnie mieszamy.