Love me tender w zielonej pościeli Justyny Jakubowskiej (Bydgoszcz)

Love me tender w zielonej pościeli
Love me tender w zielonej pościeli

Sposób przygotowania:

Ryba

● Suszone pomidory blendujemy z grissini.

● Dodajemy startą skórkę limonki i dokładnie mieszamy.

● Rybę posypujemy z obu stron solą i pieprzem.

● Doprawioną rybę smażymy przez chwilę na patelni wyłożonej papierem do pieczenia.

● Na patelnię wrzucamy nieduży kawałek masła.

● Podsmażoną rybę układamy w formie do pieczenia i przykrywamy panierką z suszonych pomidorów.

● Rybę pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C przez 10-15 minut.

Puree

● Ziemniaki gotujemy z ząbkami czosnku.

● Do ugotowanych ziemniaków dodajemy zimne masło, jedno żółtko oraz odrobinę gałki muszkatołowej.

● Dokładnie ubijamy.

● Powstałą masę przekładamy do rękawa cukierniczego.

● Wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

● Każdą cześć wyciśniętych ziemniaków smarujemy masłem.

● Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180°C do czasu, aż puree nabierze złocistego koloru.

Fasolka

● Fasolkę szparagową gotujemy do miękkości w osolonej wodzie.

● Ugotowaną fasolkę szparagową podsmażamy z sosem z oliwy, czosnku, soli i pieprzu.

● Dodajemy miód oraz tymianek.

● Ziarna słonecznika prażymy na patelni i dodajemy do fasolki.

● Całość dokładnie mieszamy.

podziel się:

Pozostałe wiadomości