Leśny spacer z indykiem Mariusza Schulza (Śląsk)

Leśny spacer z indykiem
Leśny spacer z indykiem

Sposób przygotowania:

  • Filet z indyka dzień wcześniej marynujemy w mleku z pieprzem, solą i tymiankiem.
  • Zamarynowane mięso grillujemy lub smażymy na patelni tak, aby nabrało rumianego koloru.
  • Ziemniaki ścieramy.
  • Do ziemniaków dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną i jedno jajko.
  • Powstałe ciasto za pomocą łyżki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy przez 5-6 minut.
  • Podgrzybki smażymy na margarynie tak, aby były miękki.
  • Pieczarki zalewamy szklanką wody i blendujemy, aby powstała jednolita masa.
  • Podsmażone grzyby zalewamy masą pieczarkową.
  • Dodajemy pieprz, sól oraz liście laurowe i gotujemy na małym ogniu.
  • Na talerzu układamy kawałki piersi z indyka oraz kluski i polewamy sosem grzybowym.
podziel się:

Pozostałe wiadomości