Leśny spacer z indykiem Mariusza Schulza (Śląsk)

Leśny spacer z indykiem
Leśny spacer z indykiem

Sposób przygotowania:

  • Filet z indyka dzień wcześniej marynujemy w mleku z pieprzem, solą i tymiankiem.
    • Zamarynowane mięso grillujemy lub smażymy na patelni tak, aby nabrało rumianego koloru.
      • Ziemniaki ścieramy.
        • Do ziemniaków dodajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną i jedno jajko.
          • Powstałe ciasto za pomocą łyżki wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy przez 5-6 minut.
            • Podgrzybki smażymy na margarynie tak, aby były miękki.
              • Pieczarki zalewamy szklanką wody i blendujemy, aby powstała jednolita masa.
                • Podsmażone grzyby zalewamy masą pieczarkową.
                  • Dodajemy pieprz, sól oraz liście laurowe i gotujemy na małym ogniu.
                    • Na talerzu układamy kawałki piersi z indyka oraz kluski i polewamy sosem grzybowym.
                      podziel się:

                      Pozostałe wiadomości