Sposób przygotowania:
● Jaja i żółtko z dodatkiem soli i cukru ubijamy na pianę.
● Do piany dodajemy mąkę i masę pistacjową cały czas mieszając.
● Powstałą jednolitą masę przecieramy przez sito.
● Masę umieszczamy w syfonie.
● Przygotowujemy 4 kubeczki i robimy po 5 dziurek na krawędziach każdego z nich.
● Każdy kubeczek napełniamy masą za pomocą syfonu.
● Masa powinna wypełniać ⅓ kubka.
● Napełnione kubki wstawiamy do mikrofalówki i podgrzewamy w opcji 900V przez 130 sekund.
● Powstałą piankę pozostawiamy do ostygnięcia, a następnie delikatnie wyjmujemy z kubków i umieszczamy na talerzykach i polewamy sosem z owoców
Sos owocowy
● Na rozgrzaną patelnię wsypujemy cukier i karmelizujemy.
● Dodajemy owoce leśne i podlewamy żubrówką.
● Redukujemy do powstania gęstego sosu.