Leśni Włodarze Anety Krupy (Zamość)

Leśni Włodarze
Leśni Włodarze

Sposób przygotowania:

  • Borowiki kroimy drobno.
    • Ziemniaki, marchew, por i szalotki kroimy w kostkę.
      • Czosnek rozgniatamy.
        • Pokrojoną szalotki, por i rozgnieciony czosnek oraz natkę pietruszki podsmażamy na maśle.
          • Dodajemy pokrojone borowiki.
            • Dodajemy ziemniaki i marchew.
              • Całość zalewamy rosołem.
                • Wrzucamy liść laurowy i doprawiamy pieprzem i solą.
                  • Gotujemy przez 30 minut.
                    • Wyjmujemy liść laurowy i całość miksujemy.
                      • Dodajemy białe wino
                        • Posypujemy resztą natki pietruszki.
                          • Podajemy z kleksem gęstej śmietany.
                            podziel się:

                            Pozostałe wiadomości