Leśni Włodarze Anety Krupy (Zamość)

Leśni Włodarze
Leśni Włodarze

Sposób przygotowania:

  • Borowiki kroimy drobno.
  • Ziemniaki, marchew, por i szalotki kroimy w kostkę.
  • Czosnek rozgniatamy.
  • Pokrojoną szalotki, por i rozgnieciony czosnek oraz natkę pietruszki podsmażamy na maśle.
  • Dodajemy pokrojone borowiki.
  • Dodajemy ziemniaki i marchew.
  • Całość zalewamy rosołem.
  • Wrzucamy liść laurowy i doprawiamy pieprzem i solą.
  • Gotujemy przez 30 minut.
  • Wyjmujemy liść laurowy i całość miksujemy.
  • Dodajemy białe wino
  • Posypujemy resztą natki pietruszki.
  • Podajemy z kleksem gęstej śmietany.
podziel się:

Pozostałe wiadomości